Rotbehandling Halmstad

– rotfyllning är en vanlig behandling hos oss

En rotfyllning görs främst vid tandinfektion men kan också finnas andra orsaker till att en tand behövs rotfyllas.

När en tand infekterats finns inga levande nerver kvar i tanden, därför behövs oftast inte bedövning. Om bedövning önskas erbjuds självklart detta.

Rotfyllning är en vanlig behandling hos oss och görs främst vid tandinfektion. En infektion i en tand kan till exempel uppkomma om ett hål i en tand har gått för långt eller vid ett slag mot en tand. Det kan också vara ett behandlingsalternativ vid en inflammerad tandpulpa, vilket kan orsakas av till exempel hål i en tand, tandspricka eller -fraktur.

En rotfyllning görs efter att en tandläkare har undersökt tanden och ställt en diagnos. När en rotfyllning utförs friläggs tanden för att undvika invasion av ytterligare bakterier. Tanden och tandens rotkanaler rensas ut från infektionen. Efter att tanden rensats fylls sedan rotkanalen ut för att hindra att nya bakterier tränger ner i kanalen. När rotfyllningen är klar förses så småningom tanden med en fyllning i form av komposit. Behandlingens omfattning varierar men ofta krävs flera besök.

Ibland kan även en krona planeras in att göras på tanden efter att rotfyllningen är klar. På så sätt får den bättre skydd och blir därmed mer hållbar. Dessutom ser tanden också mer estetiskt tilltalande ut. Våra rekommendationer baseras på hur skadad tanden är och hur många tidigare lagningar man har gjort.

Ring till oss hos Walander i Halmstad så beställer vi en tid till en av våra tandläkare för rotfyllning.

Har du frågor eller vill boka en tid?

– kontakta oss gärna, vi finns här för dig