Tandhygienist Halmstad

- våra duktiga tandhygienister på praktiken kommer att ta väl hand om dig

Vi rekommenderar regelbundna besök hos en tandhygienist, minst en gång om året. På så sätt upptäcker man förändringar och eventuella problem i tid.

Vi rekommenderar regelbundna besök hos en tandhygienist

Våra duktiga tandhygienister på praktiken kommer att ta väl hand om dig. De arbetar främst med den förebyggande tandvården. De hjälper dig och instruerar dig i hur du ska sköta din munhygien dagligen och upprätthålla en god munhälsa. Syftet med den förebyggande vården är att undvika karies och inflammation i tandköttet som kan leda till tandlossning. Vi rekommenderar regelbundna besök hos en tandhygienist, minst en gång om året. På så sätt upptäcker man förändringar och eventuella problem i tid.

Vid ett besök hos tandhygienisten undersöks dina tänder, din slemhinna och ditt tandkött. Tandhygienisten tar bort tandsten och polerar dina tänder.

Såhär säger våra patienter

Lovisa Nykvist
Det här var nog det bästa tandläkarbesöket jag har varit...
Mercy Frankel
So happy i found this dental Clinic..Personalen väldigt trevligt lätt...

Problem med tandsten?

Tandsten är ett vanligt problem. Det uppkommer när bakteriebeläggningar (plack) på tänderna kommer i kontakt med saliv. Du kan förebygga uppkomsten av tandsten med noggrann egenvård, med tandborstning och mellanrumsrengöring. När plack får sitta kvar på tänderna en längre tid blir det en förkalkning, tandsten bildas. Den bör då tas bort av tandvårdspersonal eftersom tandsten bland annat kan orsaka inflammationer i tandköttet. En långvarig inflammation i tandköttet kan orsaka en tandlossningssjukdom.

Borttagning av tandsten är något som vi utför dagligen

Tandköttsinflammationer och vissa enklare fall av tandlossning kan med framgång förebyggas med behandling av tandhygienisten. Behandlingen innebär att tandköttsfickorna och tandköttet som är svullet och rött, noga rengörs och att tandsten och plack avlägsnas. Då får kroppen mycket bättre förutsättningar att bekämpa inflammationen och därmed minska risken för att utveckla tandlossning. Borttagning av tandsten är något som vi utför dagligen bland våra patienter. Efter en behandling kan man vara öm i tandköttet men det läker efter några dagar med hjälp av god egenvård hemma. Därefter så hjälper vi dig så du på bästa sätt kan sköta ditt tandkött och förhindra risken att tandsten kommer tillbaka. Vi på Walander i Halmstad använder bedövande gel så behandlingen blir så skonsamt som möjligt för dig.

Ring oss gärna så bokar vi en tid, så får du hjälp av en av våra tandhygienister.

Såhär säger våra patienter

Lovisa Nykvist
Det här var nog det bästa tandläkarbesöket jag har varit...
Mercy Frankel
So happy i found this dental Clinic..Personalen väldigt trevligt lätt...