Tandimplantat Halmstad

- Tandimplantat kan du sätta in hos oss i Halmstad och det har många fördelar

Fördelarna med tandimplantat är bland annat att behandlingen har en god lyckandefrekvens, de ser ut och fungerar som naturliga tänder

Vår tandläkare har lång erfarenhet av att sätta in implantat tillsammans med våra tandsköterskor.

Implantat är ett sätt att ersätta saknade tänder. Implantat har många fördelar och har god prognos men det lämpar sig inte alltid för alla. Därför inleder vi behandlingen med en noggrann undersökning kliniskt och med röntgenbilder för att få en övergripande bild. Därefter går vi tillsammans igenom de olika möjligheterna och alternativen för dig.

Fördelarna med tandimplantat är bland annat att behandlingen har en god lyckandefrekvens, de ser ut och fungerar som naturliga tänder, det är en fast ersättning som du inte behöver ta ut dagligen eller vara rädd för att tappa och att man behöver inte slipa ner friska granntänder. Genom förankringen av implantatet stimuleras käkbenet och behåller därmed sin naturliga form vilket gör att dina naturliga ansiktsdrag bibehålls.

Såhär säger våra patienter

Irene Örtberg
Trevliga man träffar alltid samma tandhygienist inga problem om man...
Victoria Kessel
Trevligt bemötande, snabba å skickliga. Ligger inte över folktandvårdens priser!...

Tandimplantat ser ut som naturliga tänder

Att ersätta en tand med ett tandimplantat innebär att vid en operation skruvas en titanskruv in i käkbenet. Läkningstiden varierar, beror på olika faktorer och är därmed individuell. Oftast krävs minst 3 månader läkning innan en tandkrona kan tillverkas på implantatet.

Det finns även vissa nackdelar med tandimplantat.

Bland annat tar behandlingen lång tid på grund av lång läkningsperiod. Tandimplantat är inte heller lämpligt för alla då det krävs en viss mängd ben för att kunna sätta ett implantat. Både benbredd, -höjd och -kvalité spelar stor roll vid bedömningen om det är möjligt att kunna sätta in ett implantat. Vissa sjukdomar och mediciner kan också göra en implantatbehandling olämplig. Precis som vanliga tänder kan tandimplantat också drabbas av tandlossning (periimplantit), det innebär implantatet kan gå förlorat. Om du är rökare löper du en större risk att implantatet inte läker in i käkbenet eller att du med tiden får periimplantit.

Söker du efter tandläkare som kan hjälpa dig med tandimplantat i Halmstad? Ring oss på Walander för konsultation.

Såhär säger våra patienter

Irene Örtberg
Trevliga man träffar alltid samma tandhygienist inga problem om man...
Victoria Kessel
Trevligt bemötande, snabba å skickliga. Ligger inte över folktandvårdens priser!...