Tandlossningsbehandling i Halmstad

- en sjukdom som påverkar ben och bindväv runt tänderna

Behandlingen görs främst av våra tandhygienister. En tandlossningsbehandling behöver inte göra ont, du erbjuds bedövning om detta önskas.

Med en god munhygien och behandling hos tandhygienist kan du minska risken för tandlossning

Tandlossning (parodontit) är en sjukdom som orsakas av en inflammation i tandköttet (gingivit). Alla drabbas inte av tandlossning, men vem som riskerar att drabbas vet man inte. Tandköttsinflammationen orsakas av att bakteriebeläggningar (plack) och tandsten ansamlas på tandytorna, främst längst tandköttskanten. Inflammationen kan leda till en nedbrytning av ben och bindväv runt tanden som i sin tur leder till att tanden förlorar fäste. Tänderna kan bli lösa och man kan tappa dem.

Behandling av tandlossning går ut på att man gör rent tänder och tandköttsfickor från plack och tandsten. Då får kroppen bättre förutsättningar att bekämpa inflammationen. Behandlingen görs främst av våra tandhygienister. En tandlossningsbehandling behöver inte göra ont, du erbjuds bedövning om detta önskas. Däremot kan du vara öm i tandköttet ett par dagar efter behandling. Läkningen underlättas av god egenvård dagligen med tandborste och mellanrumsrengöring. Rökare har oftast sämre läkning, detta innebär att en läkning oftast tar längre tid samt att man löper större risk för att utveckla tandlossning.

En god munhygien med daglig rengöring morgon och kväll samt att du är rökfri innebär sällan problem med tandlossning. Vi instruerar och hjälper dig upprätthålla god munhygien. Vi hjälper dig så du får en så god tandlossningsbehandling som möjligt i Halmstad.

Såhär säger våra patienter

Sofie Göransson
Definitivt värt att tänka över ett byte till Walander där...
Lovisa Nykvist
Det här var nog det bästa tandläkarbesöket jag har varit...

Såhär säger våra patienter

Sofie Göransson
Definitivt värt att tänka över ett byte till Walander där...
Lovisa Nykvist
Det här var nog det bästa tandläkarbesöket jag har varit...